SittbadkarHar du också mindre plats i ditt hem, och det är svårt att finna plats för olika saker som du skulle behöva eller vill ha. Tillexempel i badrummet så kanske du har en duschhörna eftersom platsen är ganska liten och du får inte plats med ett badkar som du skulle så gärna vilja ha. Problemet är att de minsta vanliga badkaren ligger på ett mått med drygt 120 cm längd och de är också dyrare än vanliga badkar eftersom de tillverkas i mindre skala.

Men som tur är så finns det så kallade sittbadkar som är mindre och ryms precis på samma plats som din duschhörna eller duschkabin. Att ha ett badkar i sitt hem är väldigt avkopplande, och du kan njuta av ett varmt bad när du tillexempel kommer hem från en hård arbetsdag och det är kallt ute. Vad värmer bättre än ett varmt bad? Ett sittbadkar är också väldigt bra för äldre som har svårt att sitta ner i ett vanligt badkar och sen ta sig upp igen. Många av de stora tillverkarna som Gustavsberg och Svedbergs har sittbadkar i sitt sortiment och om vi tittar på en modell från Gustavsberg så se vi ett mått på 105 cm i längd och i själva badkaret så finns det två stycken avsatser så att man kan sitta ner och njuta av att bada fast det är så litet, en smart uppfinning alltså.

Det finns även tillverkare som har stör sittbadkar som ett från Sinova och har också då ett större djup. Många av tillverkarna ger sina sittbadkar fin design som fötterna på tassar för enkel rengöring, och det finns även vanlig typ av design där badkaret är täckt av en badkarsfront som måste tas bort när du vill komma åt under. Tittar man på priserna så kostar de allt ifrån samma pris som ett vanligt badkar och de modeller som har snyggare design de tre dubbla.

Vi hittade två stycken modeller från två olika tillverkare där man använde sig av måttet 105cm i längd, och det är inte så långt för att få in ett badkar i sitt badrum. Mät bredden där tillexempel duschen är idag, om du nu skall placera badkaret där. Så kommer du att se att de troligen kommer att passa. För dig som har en större yta att utnyttja, vi säger 120cm, så har du två val, ett vanligt badkar eller ett sittbadkar, för att då passar båda modellerna.

För inspiration så besök de olika tillverkarna på internet eller online sajter där det presenterad olika sittbadkar och vanliga badkar så kommer du själv att se de olika modellerna och hur smart framtagna de är. Allt för att även dem som har en liten plats skall också kunna bada och inte bara duscha i sitt hem. Eller så har man problem med att sitta ner i ett vanligt badkar tillexempel om man är gammal, men vill fortfarande kunna bada och känna sig fräsch, och det kan man göra med ett sittbadkar av mindre eller större storlek.